Τεχνολογία Πάνελ SIP

SIP1
SIP2
SIP3

Η προσπάθειά μας να καλύψουμε τις ανάγκες της σύγχρονης κατοικίας στην Ελλάδα μας ώθησε να εισάγουμε στον σχεδιασμό παραγωγής την καινοτόμο τεχνολογία της GREEN PANEL με την μέθοδο SIP (Structural Insulated Panel).

 

Σκοπός μας είναι να παρουσιάσουμε στην αγορά ένα

  • καινοτόμο,
  • περιβαλλοντικά υπεύθυνο και
  • αποτελεσματικό από πλευράς εξοικονόμησης φυσικών πόρων δομικό σύστημα,

 

από τον σχεδιασμό και την κατασκευή έως την λειτουργία και την συντήρηση, που παρέχει

  • υψηλό επίπεδο διαβίωσης,
  • πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας ζωής.

 

Τα δομικά φέροντα μονωτικά πάνελ (SIP) είναι ένα σύστημα υψηλής απόδοσης για οικιστικές και επαγγελματικές κατασκευές με παγκόσμια εφαρμογή και αναγνώριση.

 

Τα πάνελ αποτελούνται από έναν μονωτικό πυρήνα αφρού PIR τοποθετημένο μεταξύ δύο φύλων προσανατολισμένης σανίδας OSB 3 (Oriented Strand Board) .

 

Τα SIP κατασκευάζονται υπό ελεγχόμενες εργοστασιακές συνθήκες για να ταιριάζουν σχεδόν σε οποιοδήποτε σχέδιο κτιρίου. 

Το αποτέλεσμα είναι ένα σύστημα κατασκευής που είναι

  • εξαιρετικά ισχυρό,
  • ενεργειακά και οικονομικά αποδοτικό,
  • που εξοικονομεί χρόνο, χρήμα και εργασία.

 

Τα SIP είναι το δομικό υλικό σχεδιασμένο για τον 21ο αιώνα.

 

Εντυπωσιακή είναι η εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται καθώς τα δομικά στοιχεία υπερκαλύπτουν τις ανάγκες των σύγχρονων κανονισμών ενεργειακής απόδοσης στην χώρα μας (ΚΕΝΑΚ) και στην Ε.Ε. με συντελεστή θερμοδιαπερατότητας (U) μικρότερο του 0,2 W/(m²K) κατατάσσοντας την κατοικία στην ενεργειακή κατηγορία Α+, κατάλληλα για Passive Houses.

 

Η GREEN PANEL ακολουθεί τις προδιαγραφές και τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κάθε φάση μελέτης και κατασκευής.

 

Η στατική μελέτη γίνεται με τους Ευροκώδικες της Ε.Ε. και τα εθνικά προσαρτήματα της Ελλάδας, η ενεργειακή μελέτη με τον ΚΕΝΑΚ, ενώ η διαστρωμάτωση των υλικών επιλέγεται από την υδροθερμική μελέτη.

 

Η GREEN PANEL είναι πιστοποιημένη στις χώρες της Ε.Ε. με τα πιο υψηλά πρότυπα δόμησης, αντοχής, ενεργειακής απόδοσης, δομικής πυροπροστασίας, και ακουστικής.